Guardado wees PSV af: "Maar tegen Cocu geen nee zeggen"

6 december 2014, 09:34

PSV verraste afgelopen zomer met het aantrekken van Andrés Guardado. De 111-voudig Mexicaans international kwam over van Valencia, waar hij op een zijspoor was beland. De middenvelder had aanvankelijk geen oren naar een vertrek naar Eindhoven, maar werd door trainer Phillip Cocu overgehaald. "In het begin wilde ik niet."

"Ik wachtte op een club in een grote competitie", geeft hij toe in het AD. "De Bundesliga was me goed bevallen. In het halfjaar voor het WK had ik me aan Bayer Leverkusen laten verhuren. En anders zou ik gewoon bij Valencia blijven en het daar opnieuw proberen. Na twee dagen belde m'n manager opnieuw: Cocu wil met je praten. Ik dacht: waarom?"

Volgens Guardado speelt de Cocu het spelletje slim. "Phillip deed het goed. Hij legde me alles uit, dat hij een goede, maar wel heel jonge selectie had, dat hij mij kende en me nodig had. Hij vertelde dat hij kampioen wilde worden, maar dat een schakel als ik nog ontbrak.""

De Mexicaan heeft veel respect voor zijn coach. "Ik beschouw Phillip niet alleen als trainer, maar vooral als een voetballer die ongelooflijk veel heeft bereikt. Die aanvoerder was van Barcelona, en ik dacht, als iemand als hij zoveel vertrouwen in me uitspreekt, waarom zou ik het dan niet wagen? Ik wilde me gewaardeerd voelen, belangrijk, en hij bood me dat aan. Toen kon ik geen nee meer zeggen", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen