Clasie vreest Excelsior-uit: "Onbewust minder motivatie"

6 december 2014, 09:50

Voor Feyenoord staat er vanavond (zaterdag) een uitwedstrijd in de eigen stad op de rol. De ploeg van Fred Rutten gaat op bezoek bij Excelsior, dat dit seizoen verrassend goed presteert in de Eredivisie. Jordy Clasie, spelmaker van Feyenoord, weet als oud-speler van de Kralingers dat spelen op Woudestein niet gemakkelijk is en waakt voor onderschatting.

Voor zijn doorbraak in De Kuip maakte Clasie furore bij Excelsior, waar met name in de thuiswedstrijden goed gepresteerd werd. "De clubs die bij Excelsior op bezoek kwamen, zag je denken: een klein stadion, een kunstgrasveld, weinig sfeer. Onbewust leverde dat meteen toch iets minder motivatie op", zegt Clasie in het AD. "Dat is de valkuil, ook voor ons. We moeten er echt voor de volle honderd procent staan, dit duel is heel belangrijk. We willen de laatste maand van het jaar echt knallen."

Met Excelsior won de middenvelder toen met 3-2 van Feyenoord, de club die hem had uitgeleend. "Die dag wilde ik de mensen van Feyenoord natuurlijk laten zien dat ik goed genoeg was voor Feyenoord", blikt hij lachend terug. "Feyenoord kwam op bezoek op Woudestein en je voelde aan alles dat zij iets hadden van 'dat doen wij wel even'. Het werd 3-2 en die klap kwam keihard aan bij Feyenoord."

"Natuurlijk was dat een dubbel gevoel, Feyenoord was al jarenlang mijn favoriete club. Maar ik was speler van Excelsior en wilde me ontwikkelen in het betaald voetbal. Dat het die dag ten koste ging van mijn club, dat was nu eenmaal zo", aldus Clasie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen