Heerenveen niet in crisis: "Een beetje passen en meten"

6 december 2014, 11:46

Voor sc Heerenveen staat er zondag een belangrijk duel op de rol in de Eredivisie. De Friezen wisten al zeven wedstrijden op rij niet te winnen en zijn daardoor afgedaald naar de twaalfde plaats. In de derby tegen FC Groningen zullen er zondag hoe dan ook punten gepakt moeten worden. Dat weet ook Joey van den Berg, die echter nog niet wil spreken van een crisis.

"Crisis? Zo zie ik het niet", zegt Van den Berg in de Leeuwarder Courant. "Door blessures en schorsingen is het nu een beetje passen en meten. We zitten in een proces. Dat krijg je onherroepelijk met zoveel jonge gasten. Ik hoop dat we in Groningen een teamprestatie kunnen neerzetten. Daar hamer ik voortdurend op."

De verdediger annex middenvelder moest dit seizoen al twee duels geschorst aan zich voorbij laten gaan. "Ook in mijn nieuwe rol blijf ik een type dat af en toe aan de noodrem trekt. Daar hebben we er niet zo veel van bij Heerenveen. Marten (de Roon, red.) en ik, dan ben je er wel. Toch is een stevige overtreding soms even nodig. Het zou mooi zijn als we dat onderling wat konden verspreiden."

Van den Berg is een Heerenveen een speler die het voortouw neemt. "Ik houd ervan om te zeggen waar het op staat. Ik kan niet anders, in dat opzicht ben ik veeleisend. Je hebt in een wedstrijd geen tijd om dingen vriendelijk te vragen. Het is geen brei- of praatclub, weet je. Je wordt soms verrot gescholden en dat moet je accepteren. Maar jongere jongens van nu trekken het zich heel persoonlijk aan. Ze nemen het mee naar huis, terwijl alles op het veld moet blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen