Schalke na twintig minuten klaar met Stevens, Dost belangrijk

6 december 2014, 17:25   Bijgewerkt: 6 december 2014, 17:41

Schalke 04 heeft vanmiddag (zaterdag) uitstekende zaken gedaan in de Bundesliga. De ploeg van Roberto Di Matteo won met 0-4 van het VfB Stuttgart van Huub Stevens, dat niets in te brengen had tegen de formatie uit Gelsenkirchen. Eric Maxim Choupo-Moting was met drie goals de man van de wedstrijd. Bas Dost heeft als invaller zijn waarde getoond voor VfL Wolfsburg. De spits scoorde de tweede treffer voor zijn club en had daarmee een belangrijk aandeel in de 1-3 zege op Hannover 96.

Stevens won zijn eerste duel bij zijn terugkeer in de Bundesliga, maar ging thuis hard onderuit. Choupo-Moting, de laatste weken in topvorm, bracht al na één minuut zijn team op voorsprong. Max Mayer zette negen minuten later de 0-2 op het scorebord, waardoor het duel eigenlijk al beslist was. Na twintig minuten maakte Choupo-Moting aan alle illusies van Stevens een einde, door de 3-0 te produceren. De Duitser tekende een kwartier na de pauze voor de 0-4 en vervolmaakte daarmee zijn hattrick.

Bas Dost liet er vanmiddag op bezoek bij Hannover geen gras over groeien. De spits kwam er in de rust in voor Ivica Olic en had na 25 minuten zijn treffer te pakken. De aanvaller zette zijn club op 2-1, nadat Kevin De Bruyne en Joselu voor een 1-1 ruststand hadden gezorgd. De goal van Dost was belangrijk, omdat Hannover daarna de punten uit het zich zag verdwijnen. Maximilian Arnold bepaalde vijf minuten voor het laatste fluitsignaal de eindstand op 1-3. Wolfsburg blijft hierdoor in het spoor van Bayern München, Hannover moet een pas op de plaats maken.

FC Augsburg blijft ongekend goed presteren in de Bundesliga. Op bezoek bij 1. FC Köln stond de ploeg na een kwartier al met 1-0 achter, maar Augsburg wist de achterstand om te buigen in een zege. Nikola Djurdjic scoorde acht minuten na rust de gelijkmaker, Alexander Esswein schonk Augsburg in extremis de drie punten. Ragnar Klavan en Paul Verhaegh speelden allebei de hele wedstrijd. Augsburg staat door de zege op een uiterst knappe derde plaats.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen