Zwakke eerste helft breekt Arsenal op, Liverpool gelijk

6 december 2014, 18:09   Bijgewerkt: 7 december 2014, 00:01

Arsenal en Liverpool blijven bezig aan een moeizaam seizoen in de Engelse Premier League. De Londenaren gingen zaterdag met 3-2 onderuit bij Stoke City, terwijl Liverpool op het eigen Anfield niet verder kwam dan een 0-0 gelijkspel tegen Sunderland.

Arsenal speelde een dramatische eerste helft in Stoke-on-Trent. Al binnen twintig seconden lag de 1-0 erin via de voet van Peter Crouch. Oud-Ajacied Bojan Krkic tekende in de 35ste minuut voor een verdubbeling van de marge, op slag van rust maakte Jonathan Walters de schade nog groter voor Arsenal (3-0).

In de 65ste minuut dacht Bojan ook nog voor de 4-0 te zorgen, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Eén minuut daarna kreeg Arsenal een penalty toegewezen. Deze werd benut door Santi Cazorla, waardoor de bezoekers uit Londen weer enigszins terug in de wedstrijd waren. Dat was helemaal het geval toen Aaron Ramsey twee minuten later de 3-2 liet aantekenen, maar ondanks de snelle comeback zat een gelijkspel er niet in voor Arsenal. Dat kwam mede doordat Gunner Calum Chambers twaalf minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart van het veld werd gestuurd. Bij Stoke City speelde Erik Pieters de volle negentig minuten.

Liverpool, dat zijn laatste twee duels in de Premier League had gewonnen na een serie van vier wedstrijden waarin maar één punt werd gepakt, morste eveneens punten. Voor eigen publiek bleven de manschappen van manager Brendan Rodgers steken op een 0-0 gelijkspel tegen Sunderland, waar Patrick van Aanholt nog altijd in de lappenmand zit met een schouderblessure.

Met uitzondering van Stoke - Arsenal waren doelpunten sowieso schaars vanmiddag in de Premier League, want ook bij Tottenham Hotspur - Crystal Palace en Hull City - West Bromwich Albion bleef het 0-0. Bij Tottenham bleef Michel Vorm op de bank. Mede door een goal van Leroy Fer won Queens Park Rangers op het eigen Loftus Road met 2-0 van degradatieconcurrent Burnley. Fer opende in de 51ste minuut op aangeven van Charlie Austin de score, Austin zelf legde ruim twintig minuten later de eindscore vast en kreeg kort daarna rood.