Almere doet goede zaken, tennisscore voor De Graafschap

6 december 2014, 18:47   Bijgewerkt: 7 december 2014, 00:03

Almere City FC heeft de concurrentie vol onder druk gezet in de strijd om de tweede periodetitel in de Jupiler League. De formatie van coach Fred Grim boekte zaterdag een probleemloze 3-0 thuiszege op Fortuna Sittard en greep daarmee de leiding in de race om de bronzen stier. Wel komen de concurrenten later dit weekend nog in actie.

Almere City FC leidde bij rust met 1-0 tegen Fortuna Sittard. Norair Aslanyan-Mamedov opende kort voor de pauze de score, al werd zijn schot nog wel van richting veranderd door een speler van de tegenpartij. Vincent Janssen, begeerd door een aantal clubs uit de Eredivisie, loodste Almere in de slotfase met twee treffers in veilige haven, 3-0. Fortuna stond toen al met tien man, door een rode kaart van Ramon Voorn in de 78ste minuut.

Door de winst voert Almere City FC het klassement om de tweede periodetitel aan met twintig punten uit acht wedstrijden. Roda JC Kerkrade is met achttien punten de grootste rivaal van de Flevolandse equipe. De Limburgers gaan zondag op visite bij streekgenoot VVV Venlo.

De Graafschap won later op de avond op de eigen Vijverberg met een tennisscore van Jong FC Twente: 6-3. Opvallend was dat de thuisploeg drie keer op achterstand kwam. Uiteindelijk trok het door goals van Karim Tarfi, Vincent Vermeij, Jerry van Ewijk en Caner Cavlan in de laatste 27 minuten spectaculair aan het langste eind. Jong FC Twente-speler Felitciano Zschusschen had kort na de 2-3 rood gekregen.

Door twee treffers van Istvan Bakx was FC Oss met 2-0 te sterk voor Jong PSV, terwijl het bij FC Den Bosch - FC Eindhoven 0-0 bleef. In de kelder van de Eerste Divisie won Helmond Sport met 3-2 van MVV. Marc Koot maakte vijf minuten voor tijd het winnende doelpunt voor de Brabanders.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen