Oranje Leeuwinnen tegen Canada, China en Nieuw-Zeeland

6 december 2014, 19:11   Bijgewerkt: 6 december 2014, 19:18

Het Nederlands vrouwenteam heeft niet ongunstig geloot voor de groepsfase van het WK in Canada. De Oranje Leeuwinnen werden zaterdag in het Historisch Museum van Ottawa gekoppeld aan het gastland, China en Nieuw-Zeeland.

Nederland ontliep daarmee onder meer regerend wereldkampioen Japan, achtvoudig en regerend Europees kampioen Duitsland en regerend olympisch kampioen de Verenigde Staten, landen die net als gastland Canada een beschermde status hadden bij de loting.

Canada is een vast gezicht op het WK voor vrouwen, maar kwam bij de laatste twee edities niet door de groepsfase. Wel veroverden de Noord-Amerikanen brons op de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Nieuw-Zeeland overleefde in drie eerdere WK-deelnames nooit de poulefase, terwijl de hoogtijdagen van China van alweer even geleden zijn. De Aziaten werden in 1999 vice-wereldkampioen, maar waren er op de meest recente mondiale titelstrijd en Olympische Spelen niet eens bij.

Nederland debuteert komende zomer op het wereldkampioenschap vrouwenvoetbal. De formatie van bondscoach Roger Reijners kwalificeerde zich vorige maand na play-offs tegen Italië. De Oranje Leeuwinnen beginnen het toernooi op 6 juni met een wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland, voor 11 juni staat een ontmoeting met China op de agenda en de groepsfase eindigt op 15 juni met een duel met Canada.

De top-twee van de zes poules bereikt de achtste finales, net als de vier beste nummers drie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen