Ibrahimovic en Van Wolfswinkel goud waard in Ligue 1

6 december 2014, 19:14   Bijgewerkt: 6 december 2014, 22:15

Met dank aan Zlatan Ibrahimovic heeft Paris Saint Germain zaterdag drie punten gepakt in de Ligue 1. De regerend kampioen van Frankrijk kwam in de thuiswedstrijd tegen middenmoter FC Nantes al vroeg op achterstand, maar dankzij twee doelpunten van de Zweedse vedette bleven de punten in de hoofdstad: 2-1.

Door een rake afstandsknal van Alejandro Bedoya in de achtste minuut moest Paris SG zich van een achterstand terug knokken tegen Nantes. Dat deden de manschappen van coach Laurent Blanc, met Gregory van der Wiel op de bank, ook. Zlatan Ibrahimovic was eens te meer de gevierde man. De oud-Ajacied maakte in de 34ste minuut gelijk op aangeven van Lucas, drie minuten na rust joeg hij uit een vrije trap de winnende tegen de touwen.

Paris SG neemt door de winst de koppositie over van Marseille, maar dat team speelt zondag nog tegen Metz. Dankzij Ricky van Wolfswinkel klom Saint-Etienne naar de derde plaats. De oud-speler van onder meer FC Utrecht en Vitesse maakte in het thuisduel met SC Bastia, na 58 minuten spelen, het beslissende doelpunt: 1-0. Van Wolfswinkel heeft er nu vier gemaakt in de Ligue 1.