Manchester City straft nederlaag Chelsea af

6 december 2014, 20:49   Bijgewerkt: 6 december 2014, 21:27

Manchester City heeft maximaal geprofiteerd van de nederlaag die Premier League-koploper Chelsea eerder op de dag leed bij Newcastle United (2-1). De titelverdediger won zaterdag met 1-0 van middenmoter Everton.

Manchester City maakte het verschil vanaf elf meter, al was de penalty wel enigszins makkelijk gegeven na een duel tussen Phil Jagielka en James Milner. Yaya Touré schoot raak vanaf de stip en dat was voldoende om de thuisploeg de winst te bezorgen. Toch zullen The Citizens niet alleen maar met een glimlach terugkijken op de ontmoeting met Everton. Sergio Agüero, met veertien goals de clubtopscorer, viel al na zeven minuten geblesseerd uit.

Door de winst nadert Manchester City lijstaanvoerder Chelsea tot op drie punten. De equipe van coach Manuel Pellegrini beleefde tegen Everton bovendien een prima generale voor de Champions League-wedstrijd van komende woensdag in Italië tegen AS Roma. Deze moet gewonnen worden om kans te houden op een plek in de achtste finales van het miljoenenbal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen