Bayern moeizaam naar vijfde zege op rij

6 december 2014, 20:57   Bijgewerkt: 6 december 2014, 21:23

Makkelijk ging het niet, maar Bayern München heeft zijn vijfde opeenvolgende zege geboekt in de Bundesliga. De manschappen van coach Pep Guardiola wonnen zaterdag in de eigen Allianz Arena met 1-0 van Bayer Leverkusen.

Voor rust sprankelde Bayern niet zoals we gewend zijn van de laatste jaren. De beste kansen waren zelfs voor Leverkusen, maar de bezoekers wisten deze niet te benutten. Zodoende kon der Rekordmeister in de tweede helft orde op zaken stellen. Franck Ribéry maakte met een goal in de 51ste minuut het verschil. De Fransman werd bediend door Xabi Alonso. De Spanjaard legde de bal na een corner met het hoofd precies op de voet van Ribéry. Bij Bayern had Arjen Robben een basisplaats en de Oranje-international speelde de volledige wedstrijd.

Bayern München is na veertien speeldagen nog zonder nederlaag in de Bundesliga. De titelverdediger won elf keer en speelde driemaal gelijk. Zodoende heeft het 36 punten, maar liefst zeven meer dan nummer twee VfL Wolfsburg. Leverkusen staat met 23 punten op de vierde positie.