Ronaldo schittert weer, maar valt ook negatief op

6 december 2014, 21:59   Bijgewerkt: 6 december 2014, 22:09

Cristiano Ronaldo scoorde vorige week in het duel met Malaga voor de verandering eens niet in La Liga, maar dat is een incident gebleken. De Portugese vedette leidde Real Madrid zaterdag met een hattrick hoogstpersoonlijk naar een 3-0 thuiszege op Celta de Vigo.

Ronaldo liet zich echter ook van zijn negatieve kant zien. De Wereldvoetballer van het jaar kreeg in de 36ste minuut een strafschop, maar in het duel met Jonny Castro was nauwelijks iets aan de hand. Ronaldo pakte vanaf elf meter het cadeautje zelf uit en opende daarmee de score.

Na 65 minuten zorgde Ronaldo voor de verdubbeling van de score. De Portugees international kreeg de bal min of meer bij toeval voor de voeten, maar schoot wel fraai binnen. Een kwartier later was de voltooiing van de hattrick een feit, na voorbereidend werk van Marcelo. Ronaldo heeft nu 23 keer gescoord in de Spaanse competitie. Daar had hij slechts dertien duels voor nodig.

Het was voor Real de elfde opeenvolgende zege in La Liga en de achttiende op rij in alle competities, een evenaring van het Spaanse record van FC Barcelona. De formatie van coach Carlo Ancelotti kan dinsdag in de Champions League-wedstrijd tegen het Bulgaarse Ludogorets dus historie schrijven. In de competitie gaat Real met 36 punten stevig aan kop. De voorsprong op nummer twee Atlético Madrid, dat eerder op de dag met 0-2 zegevierde bij Elche, bedraagt vier punten. FC Barcelona kan zondag op 34 punten komen. Dan moeten de Catalanen in het eigen Camp Nou wel winnen in de stadsderby tegen Espanyol.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen