Depay op de vingers getikt na misser: "Logisch"

7 december 2014, 09:10

Memphis Depay faalde zaterdagavond in de wedstrijd tegen FC Dordrecht (1-3 winst) nogal knullig vanaf elf meter. Hij opteerde voor een stift, maar zag deze op de lat belanden. In de rust en na afloop van de wedstrijd krijg hij hiervoor een represaille van coach Phillip Cocu en de spelersgroep van PSV.

"Memphis nam de penalty anders dan normaal", sprak aanvoerder Georginio Wijnaldum voor de camera van FOX Sports. "Als team hebben we daar wat van gezegd. Dat heeft hij geaccepteerd. Iemand met zijn trap moet de bal gewoon tegen het net schieten en als je stift moet je sowieso scoren", aldus de middenvelder. Cocu was ook niet gediend van de actie. "Ik was boos, ja. Een strafschop moet niet zo ingeschoten worden", bromde de trainer.

Depay snapt wel dat hij werd aangesproken vanwege de faliekant mislukte penalty. "Ze hebben me gecorrigeerd, logisch", zei hij na afloop volgens De Telegraaf. "Ik had nog nooit zo een strafschop genomen, maar op dat moment stond ik daar achter", verklaart hij. "Met mijn traptechniek had dat gewoon 1-2 moeten zijn. Dit soort dingen neem ik mee in mijn carrière, hier leer ik van. Gelukkig ben ik nog jong en heb ik genoeg tijd om te leren", besluit de twintigjarige vleugelaanvaller.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen