Opluchting bij NAC: "Maar we zijn er nog lang niet"

7 december 2014, 12:11

Ein-de-lijk, zullen ze zaterdagavond bij NAC Breda hebben gedacht. De Bredanaars hadden sinds 14 september al niet meer gewonnen in de Eredivisie, maar maakten op bezoek bij SC Cambuur een einde aan een ontluisterende reeks. Er werd met 0-1 gewonnen in Leeuwarden, waardoor de rust enigszins kan wederkeren in Breda.

"Er heerst opluchting, dit hadden we echt nodig", zei Erik Falkenburg na afloop tegen Omroep Brabant. De middenvelder kroonde zich in de eerste helft tot matchwinner met een kopdoelpunt. "Het lijkt wel alsof je een finale hebt gewonnen", sprak doelman en aanvoerder Jelle ten Rouwelaar. "Er is genoeg over ons heen gekomen, ook over mezelf. Dan is deze overwinning op Cambuur fantastisch", glimlacht de NAC-goalie.

Dankzij de zege in Leeuwarden staat NAC weer op de zestiende plaats. "Als je in deze fase zit en je gaat met een 0-1 overwinning op zak terug naar Breda, dan ben je daar heel erg blij mee", vertelde de opgeluchte trainer Eric Hellemons. "Het moge duidelijk zijn dat we deze keihard nodig hebben. Maar we zijn er nog lang niet. We moeten weer door naar de wedstrijd tegen Heerenveen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen