Van Gaal niet verrast door Pellè: "Fantastisch voor hem"

7 december 2014, 11:36

Manchester United kruist maandagavond de degens met Southampton. Het is niet alleen een clash tussen de managers Louis van Gaal en Ronald Koeman, maar ook een weerzien tussen Van Gaal en Graziano Pellè, die uitstekend presteert in het shirt van Southampton. De oud-spits van Feyenoord wordt in aanloop naar het mooie Premier League-affiche geprezen door zijn oud-trainer.

Van Gaal stond bij AZ aan het roer, toen Pellè in 2007 als 21-jarige aanwinst werd gepresenteerd. Zeven jaar later is de Italiaan met tien doelpunten de clubtopscorer van Southampton, dat hem voor meer dan tien miljoen euro overnam van Feyenoord. "Ik ben niet verrast door hem, want ik wist toen ik hem bij AZ kocht al wat hij kan", aldus Van Gaal.

De manager van Man United vergelijkt Pellè met Robin van Persie. "Ik hou van spitsen die niet alleen maar scoren, maar ook een aanspeelpunt zijn. Dat is heel belangrijk. Dat doen beide spelers. Ze zoeken altijd de derde man en zijn zeer creatief. Daar houd ik van", aldus Van Gaal, die het mooi vindt dat Pellè het zo goed doet. "Koeman haalde hem naar Feyenoord, omdat hij ook met hem bij AZ had gewerkt. Daarna explodeerde hij. Het is fantastisch voor hem."

Bij de confrontatie tussen Man United en Southampton is de derde plaats in de Premier League de inzet. De winnaar van het duel handhaaft zich namelijk in de top drie. Momenteel staan The Saints nog één punt boven The Mancunians.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen