Feyenoord houdt financiën bouwproject in de gaten

7 december 2014, 12:54

Feyenoord houdt de financiën omtrent de 'vernieuwbouw' van De Kuip nauwlettend in de gaten. De Rotterdammers laten het bouwbedrijf BAM zich voorlopig nog over het project ontfermen, maar wil niet dat het afgesproken budget overschreden wordt. Dat vertelde algemeen directeur Eric Gudde zondag bij het FOX-programma De Tafel van Kees.

"We zijn nu het programma van eisen nader aan het invullen", legt Gudde uit. "Wat krijgen we dan wel of niet voor die 200 miljoen? Als je op alles inzoomt, komen er steeds een paar dingen tevoorschijn waardoor je je af gaat vragen: is het nu wel of niet geregeld? Valt het nu wel of niet onder die prijs?", zijn vragen die Feyenoord in het proces stelt.

Het is duidelijk dat Feyenoord niet wil dat het bouwproject te veel gaat kosten. "We willen voorkomen dat we tijdens de bouw ineens de prijs omhoog zien gaan, want dan kun je niet meer terug. Het moet aan de voorkant geregeld zijn. We moeten geen risico nemen, want dan heeft Feyenoord er straks onder de streep misschien niet zoveel aan", aldus Gudde. "We moeten niet verrast worden, want dan komt er spanning op te staan."

Uiteindelijk staat het voetbal, en niet het stadion, het hoogst in het vaandel bij Feyenoord. "Het voetbal en de club moeten er beter van worden, dat is het enige waar het om gaat. In die spannende fase zitten we nu. Het balanceert echt. Het kan nog steeds, maar er moeten een paar zaken de komende weken goed afgesproken worden."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen