PEC Zwolle boekt simpele zege op ADO Den Haag

Jw
7 december 2014, 14:50

PEC Zwolle heeft zondagmiddag een zege geboekt op ADO Den Haag. De Overijsselse ploeg won het thuisduel met 3-1 dankzij doelpunten van Tomas Necid (tweemaal) en Jesper Drost. Michiel Kramer deed wat terug voor ADO Den Haag, maar de bezoekers uit de Hofstad waren over de gehele wedstrijd gezien een maatje te klein voor PEC Zwolle.

De goal kwam er na twee eerder gemiste kansen wel. PEC Zwolle zette druk, wat leidde tot balverlies bij ADO Den Haag. Jesper Drost was Thomas Kristensen te snel af en zocht sluw de overtreding op. Scheidsrechter Kevin Blom gaf een strafschop, die onberispelijk werd benut door Tomas Necid. De Tsjechische spits was teruggekeerd van een schorsing en kreeg de voorkeur boven Stefan Nijland, die tegen Excelsior nog twee keer scoorde.

ADO-trainer Henk Fräser greep radicaal in na dertig minuten spelen. Kristensen en Mathias Gehrt werden naar de kant gehaald en vervangen door Xander Houtkoop en Tyronne Ebuehi. De gewaagde wissel had een positief effect. ADO Den Haag kreeg grip op de wedstrijd. Roland Alberg kon de score op slag van rust zelfs gelijktrekken, maar hij zag zijn kopbal gepareerd worden door doelman Werner Hahn.

Na de tweede tegentreffer was ADO Den Haag gevloerd. PEC Zwolle liep met een razendsnelle aanval uit naar 3-0. Ryan Thomas speelde Bart van Hintum vrij, die op zijn beurt Necid uitstekend bediende. De lange Tsjech maakte van dichtbij zijn tweede van de middag en bewees daarmee het gelijk van Jans. Eredivisie-topscorer Michiel Kramer deed direct wat terug, maar het was onvoldoende voor een ommekeer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen