Carroll knikt West Ham langs Swansea en naar plek drie

7 december 2014, 16:49

Andy Carroll heeft zijn ploeg West Ham United zondagmiddag de weg gewezen in de thuiswedstrijd tegen Swansea City. Met twee doelpunten had de spits, de afgelopen seizoenen geteisterd door diverse blessures, een aanzienlijk aandeel in de 3-1 overwinning op de ploeg uit Wales. The Hammers staan nu, na de zoveelste zege van het seizoen, knap derde in de Premier League.

West Ham is tot dusver bezig aan een uitstekend seizoen, maar tegen Swansea leek het aanvankelijk mis te gaan. Wilfried Bony (ex-Vitesse) bracht The Swans na twintig minuten spelen namelijk aan de leiding. De Ivoriaanse spits is door zijn goal weer alleen topscorer van de Premier League over het jaar 2014. Hij produceerde negentien treffers, wat één meer is dan Manchester City-aanvaller Sergio Agüero.

In het eigen stadion rechtte West Ham knap de rug. Dit deed de Londense formatie onder aanvoering van Carroll. Met een knappe kopbal zorgde hij in de eerste helft voor de gelijkmaker en in het tweede bedrijf tekende hij, wederom met het hoofd, de 2-1 aan. Swansea-doelman Lukasz Fabianski werd vervolgens met rood van het veld gestuurd, voordat Diafra Sakho het duel vlak voor tijd in het slot gooide: 3-1.

West Ham staat nu één punt voor op Southampton en twee punten punten voor op Manchester United. Beide achtervolgers ontmoeten elkaar maandagavond. De winnaar van de clash tussen Louis van Gaal en Ronald Koeman gaat met de derde plaats aan de wandel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen