Van de Looi en Lodeweges kunnen leven met een punt

7 december 2014, 18:38

De derby van het Noorden tussen FC Groningen en sc Heerenveen eindigde zondag onbeslist. Beide trainers konden na afloop leven met een punt.

Trainer Erwin van de Looi van FC Groningen zag een wedstrijd met twee gezichten: "We zijn uitstekend begonnen en hebben de eerste helft dominant gespeeld. Na een goede goal hadden we moeite met het middenveld van een goed spelend Heerenveen, waar De Roon steeds de vrije man was. De gelijkmaker was in die fase van de wedstrijd verdiend."

"Wat dat betreft kan ik wel leven met de 1-1. Heerenveen heeft een goede ploeg, die ik twee weken terug bij Ajax ook al goed had zien spelen. We hadden vanmiddag uiteraard graag deze derby gewonnen en hebben nu volgende week in de thuiswedstrijd tegen Vitesse wat te herstellen."

Lodeweges hoopte stiekem nog op meer: "Voor ons was het puzzelen omdat Marten de Roon door een knietje in zijn bil niet mee dreigde te kunnen doen. De scenario's lagen allemaal klaar en hij heeft toch 70 minuten kunnen meespelen. Dat was heel mooi. Het begin van ons was niet goed, maar we hebben ons prima hersteld van de 1-0. We kwamen terug tot 1-1 en hadden meer kunnen scoren voor de pauze."

"We hebben 65 à 70 minuten aardig gespeeld. Vorige week was het niet goed, dus wat dat betreft was het een mooie revanche. Meestal zie je in een derby slecht voetbal met veel gele kaarten. Maar vandaag hebben we twee vechtende ploegen gezien die durfden te spelen en te voetballen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen