Messi leidt Barcelona in stadsderby voorbij Espanyol

7 december 2014, 19:00   Bijgewerkt: 8 december 2014, 00:31

Espanyol kon stadgenoot Barcelona zondag maar één helft lang partij bieden. Messi nam zijn ploeg vervolgens bij de hand en leidde Barcelona met een hattrick naar een 5-1 zege.

Sergio Garcia zette Espanyol na 13 minuten nog verrassend op voorsprong in Camp Nou. Piqué gaf hem te makkelijk vrije doorgang en Garcia schoot binnen met een lage schuiver. Het was overigens het eerste Espanyol-doelpunt in Camp Nou sinds februari 2009.

Barcelona kwam in de eerste 45 minuten niet verder dan een vrije trap van Messi op de dwarslat. Ook Suarez en Alba faalden, maar Messi klaarde vlak voor de rust dan maar zelf de klus. Van net buiten het strafschopgebied plaatste hij de bal met een krul perfect in het hoekje: 1-1.

Na de onderbreking nam Barcelona snel afstand. Eerst werkte Messi weer fijntjes af, Piqué kopte kort daarna een hoekschop binnen. Even keerde de rust weder, maar in de slotfase sloeg Barcelona nog tweemaal toe. Pedro zette de 4-1 op het bord, Messi mocht de kroon op het werk zetten. Na een een-twee met Pedro zette hij de 5-1 eindstand op het scorebord.

Door de zege blijft Barcelona in het spoor van koploper Real Madrid. De Koninklijke won zaterdagavond dankzij, ook al, 3 goals van Cristiano Ronaldo, met 3-0 van Celta de Vigo.