Van Hanegem hekelt opzet van KNVB-congres

Ger
8 december 2014, 09:44

Willem van Hanegem zal vooralsnog zijn gezicht niet laten zien op het KNVB-congres. De oud-international heeft een uitnodiging ontvangen, maar kan zich niet vinden in de opzet die door de voetbalbond is gekozen. Hij is een voorstander van 'totale confrontatie'.

"Misschien ben ik van het oude stempel, maar ik geloof dus niet in interviewtjes met Johan Cruijff en gescheiden tafeltjes met vooraf samengestelde groepjes", zegt Van Hanegem in het AD. "Ik heb bedankt omdat het me niks leek, maar ik geloof dat Guus Hiddink me nog belt. Je weet maar nooit, we hebben nog een week. Ik wil natuurlijk diep in mijn hart wel naar een bijeenkomst waar we discussiëren over de staat van ons voetbal en waar we oplossingen bedenken. Maar dat moet volgens mij anders. Ik geloof in de totale confrontatie tussen gelijke monniken met gelijke kappen."

"Ik heb mijn mening, wil die ook graag uitspreken, maar laat een ander mij dan eens op die mening aanpakken. Laten we eens kijken waar de waarheid ligt. Ik geloof in zo'n aanpak. En dan niet met een grote spreker die als een soort Fidel Castro een uur lang zijn dingen roept en dat de rest daarmee aan de slag kan."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen