Utrecht is topscorer Boymans tot winterstop kwijt

8 december 2014, 18:17   Bijgewerkt: 9 december 2014, 16:34

FC Utrecht heeft, daags na de ontluisterende thuisnederlaag tegen Heracles Almelo (2-4), nog een bittere teleurstelling te verwerken gekregen. Ruud Boymans, de topscorer van de Domstedelingen, moet een streep zetten door het restant van het kalenderjaar. Hij heeft een vervelende enkelblessure overgehouden aan het treffen met de Heraclieden.

Medisch onderzoek heeft uitgewezen dat de Limburgse goalgetter schade aan de binnenbanden van zijn linkerenkel heeft opgelopen, waardoor hij zeker enkele weken uitgeschakeld zal zijn. De 25-jarige spits, aan het begin van het seizoen al geplaagd door fysiek malheur, moest tijdens het duel met Heracles na 58 minuten gewisseld worden. De spits kreeg meerdere tikken van Almelose verdedigers en ging aangedaan naar de kant. Donderdag wordt de blessure van de clubtopscorer nog nader onderzocht, meldt Utrecht via Twitter.

Boymans heeft dit seizoen een uitstekend moyenne. Hij loopt één op één, met negen doelpunten in evenzoveel optredens.

Utrecht speelt voor de winterstop nog tegen Ajax (uit) en AZ (uit). De ploeg van trainer Robby Alflen, die al geëlimineerd is in de beker, hervat de competitie na de winteronderbreking op 18 januari met een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen