Liverpool onder druk: "Weten wat ons te doen staat"

8 december 2014, 20:52

Liverpool heeft dinsdagavond, in de laatste wedstrijd in de groepsfase van de Champions League, maar één optie: winnen van FC Basel. Lukt dat, dan gaan The Reds over de Zwitsers heen en is plaatsing voor de knock-outfase een feit. Lukt dat niet, dan zit het CL-avontuur er voor Liverpool na de poulefase al op. Manager Brendan Rodgers beseft dat de belangen groter dan ooit zijn.

"We weten wat ons te doen staat en dat is de sleutel. We moeten niet voor een gelijkspel spelen, maar winnen", sprak Rodgers in aanloop naar het duel met Basel op het eigen Anfield. "Het wordt een echte Europese avond. We willen veel druk uitoefenen, maar moeten geduldig zijn. Basel heeft een sterk team en heeft de afgelopen jaren laten zien een reuzendoder te kunnen zijn", aldus de Noord-Ier.

Onder druk kan Liverpool prima presteren, benadrukt Rodgers. "Dit is een team dat op zijn best is als de druk toeneemt. Het wordt een belangrijke avond. We moeten ons kwalificeren. Dat is vanaf het begin het doel geweest. De spelers hebben er zin in en dat geldt ook voor mij. Alles hangt af van deze wedstrijd", weet de manager van Liverpool.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen