Van Persie schiet Van Gaal tegen Koeman naar plek drie

8 december 2014, 22:54   Bijgewerkt: 8 december 2014, 23:50

Robin van Persie was maandagavond in een boeiend voetbalgevecht met Southampton van onschatbare waarde voor Manchester United. De Nederlandse aanvaller bezorgde zijn manager Louis van Gaal met twee treffers de volle buit in de strijd met Ronald Koeman, de coach van Southampton: 1-2. Dankzij de belangrijke uitoverwinning, de vijfde winst op rij voor United, staan Van Gaal en co nu op plaats drie in de Premier League.

Niet alleen voor Engeland was het een interessante ontmoeting. Voetbalminnend Nederland keek al een tijdje uit naar de wedstrijd in het St. Mary's Stadium van Southampton. Het was een clash tussen Louis van Gaal en Ronald Koeman, die in het verleden als eens met elkaar samenwerkten, maar ook al eerder tegenover elkaar stonden. De managers zorgden voor een primeur: het was de eerste keer dat twee Nederlandse trainers het tegen elkaar opnamen in de Premier League.

Van Gaal opteerde voor een 3-5-2 opstelling, met Robin van Persie en Wayne Rooney in de voorhoede. Koeman vond het enigszins verrassend dat zijn landgenoot voor drie centrale verdedigers koos, liet hij voor de wedstrijd weten. Bij Southampton stonden met Maya Yoshida (ex-VVV Venlo), Dusan Tadic (ex-FC Twente) en Graziano Pellè (ex-Feyenoord) de nodige bekenden van de Eredivisie in de basis. Oud-Ajacieden Daley Blind en Toby Alderweireld kwamen door blessures niet in actie.

Na 70 minuten spelen was het echter raak voor United. Van Persie stond voor de tweede keer in de wedstrijd op. De Nederlander prikte, geheel vrijstaand, een vrije trap vanaf de zijkant tegen de touwen. Het was alweer zijn zevende doelpunt in evenzoveel Premier League-wedstrijden tegen Southampton. Een indrukwekkend moyenne voor de aanvaller, die de Mancunians niet alleen naar de zege op Koeman en co schoot, maar zijn ploeg ook een plaats in de top drie bezorgde. United staat nu derde, met twee punten voorsprong op Southampton. West Ham staat tussen beide ploegen op plek vier.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen