Van Persie held van United: "Momentum vasthouden"

8 december 2014, 23:09

Robin van Persie was maandagavond de belangrijkste man van Manchester United. In de uitwedstrijd tegen Southampton (1-2 winst), de strijd tussen de Nederlandse managers Louis van Gaal en Ronald Koeman, bezorgde hij zijn ploeg met twee treffers de drie punten en de derde plaats in de Premier League.

Het is geen toeval dat Van Persie maandag de grote man was bij de Mancunians. De aanvoerder van het Nederlands elftal voelt zich naar eigen zeggen met de week groeien. "Om eerlijk te zijn voel ik me de laatste weken zeer goed. Ik ben fit en het gaat allemaal steeds gemakkelijker. Ik heb de moed erin gehouden en ben blijven knokken, dan zie je dat de rest op een gegeven vanzelf komt", glimlachte de aanvaller van United na afloop van het duel met Southampton.

Na tien minuten profiteerde Van Persie van een verkeerde terugspeelbal van Southampton-aanvoerder José Fonte. "Ik had wel een beetje geluk", zei de Nederlander over de openingstreffer. "Negen van de tien keer gok je erop, maar komt de bal niet bij je terecht. Hij ging wat gelukkig door de benen van de doelman. Maar geluk dwing je af", aldus de Oranje-captain.

Het was de vijfde zege op rij voor United, dat haar draai zodoende steeds beter lijkt te vinden. "We blijven het wedstrijd bij wedstrijd bekijken", verzekerde van Persie. "We moeten nu tegen Liverpool en ik kijk uit naar dat duel. We zijn blij dat we in ieder geval weer omhoog kunnen kijken. We moeten het momentum proberen vast te houden", weet de aanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen