Van Gaal na zege op Koeman: "Wij zijn de 'lucky guy'"

8 december 2014, 23:39

Louis van Gaal boekte maandagavond de vijfde zege op rij met Manchester United. Op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman wonnen de Mancunians met 1-2, dankzij twee treffers van Robin van Persie. De manager was zeer tevreden met het resultaat, maar beseft dat zijn ploeg goed weg kwam.

"Southampton was beter dan United, maar wij waren de lucky guy", sprak Van Gaal na afloop van het gewonnen duel in het St. Mary's Stadium. Hij was niet onder de indruk van het spel van zijn team. "We gaven de bal te makkelijk weg en waren niet sterk in balbezit. We gaven wat kansen weg door dom balverlies. Het was niet goed, maar we hebben wel een goed resultaat behaald. We kregen cadeautjes van Southampton", aldus de manager van Man United.

Van Gaal was in zijn nopjes met het optreden van Van Persie, die twee keer scoorde. "De eerste was een cadeau, de tweede maakte hij heel mooi af. Ik dacht dat de keeper uit zou komen, maar dat deed hij niet", doelt de tacticus op Southampton-goalie Fraser Forster. "We hebben erg veel geluk gehad. Maar we zitten wel in het momentum, misschien speelt dat wel mee", aldus Van Gaal.

De manager haalde Paddy McNair al na 38 minuten naar de kant. "Hij had geen vertrouwen meer, omdat hij al drie kansen had weggeven. Het is teleurstellend voor mij en voor Paddy, maar ik moest hem wel wisselen. Ik ben verantwoordelijk. Na die wissel speelden we beter."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen