Sampdoria komt top vier weer binnen na nieuwe zege

8 december 2014, 23:49

Sampdoria heeft maandagavond weer de vierde plek ingenomen in de Italiaanse Serie A. De formatie uit Genua won met 1-3 bij Hellas Verona en passeerde Lazio Roma en Napoli daardoor op de ranglijst. De ploeg van coach Sinisa Mihajlovic verloor dit seizoen tot dusver slechts één keer, van Internazionale (1-0).

De Genovese bezoekers werden door Verona in het zadel geholpen. Na 25 minuten veroorzaakte Rafael Marquez een strafschop en daarvoor werd de Mexicaanse oud-speler van FC Barcelona met rood van het veld gestuurd. Eder benutte het buitenkansje koel. De geroutineerde Luca Toni gleed even later de 1-1 binnen namens de thuisploeg, maar Stefano Okaka en Manolo Gabbiadini maakten er in de tweede helft 1-3 van tegen Verona, dat nu vijftiende staat.

Chievo Verona won het degradatieduel met Cagliari met 0-2. Op bezoek bij de ploeg van Sardinië was de eindstand binnen een tijdsbestek van tien minuten al bereikt. Riccardo Meggiorini scoorde met een fantastische omhaal 0-1, Alberto Paloschi verdubbelde de marge. Chievo (zestiende) staat dankzij de belangrijke zege boven de streep. Dat geldt niet voor Cagliari, dat achttiende staat.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen