Van Geel verdedigt 'miskoop': "Bilal gaat er absoluut komen"

9 december 2014, 07:57

Zo'n 2,5 miljoen euro legde Feyenoord afgelopen zomer op tafel om Bilal Basaçikoglu los te weken bij sc Heerenveen. Een fors bedrag, maar voorlopig beleeft de club weinig plezier van de investering. In de competitiewedstrijd tegen Excelsior zat de rechtsbuiten niet eens bij de wedstrijdselectie.

Het woord 'miskoop' wordt al voorzichtig genoemd, maar Feyenoord-directeur Martin van Geel denkt daar heel anders over. De 19-jarige Basaçikoglu is gehaald met het oog op de toekomst, benadrukt hij in De Telegraaf. "Bilal gaat er absoluut komen. Bij Heerenveen heeft hij vorig seizoen veel indruk gemaakt. Hij was goed voor goals en veel assists. Iedereen was overtuigd van zijn talent en daarom legden we hem vast. Kijk, Jens Toornstra speel je er niet zomaar uit. Maar de wereld gaat niet ten onder als Bilal nog niet elke week speelt."

Dat Feyenoord heeft kunnen investeren in een speler als Basaçikoglu, is volgens Van Geel nieuw. "Dat hebben we nooit eerder kunnen doen, omdat het geld er niet was. Altijd moest er eerst eentje worden verkocht, voordat Feyenoord kon handelen. We hebben Jens Toornstra en we hebben Ruben Schaken voor de rechterflank. Ruben heeft een aflopend contract aan het eind van dit seizoen. Daar hebben we op ingespeeld."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen