Jong Ajax-coach: "Lijkt net alsof het spannende wedstrijd was"

9 december 2014, 08:22

Jong Ajax boekte maandagavond in de Jupiler League een prima zege op RKC Waalwijk. Het werd 3-2, maar over die score was Jong Ajax-coach Andries Ulderink niet tevreden. De eindstand was een te magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld, stelt hij op de website van de Amsterdamse club.

"Als je de uitslag ziet is het net of het een spannende wedstrijd was. Maar dat was het eigenlijk helemaal niet", vindt Ulderink. Zijn ploeg kwam tegen hekkensluiter RKC Waalwijk met 3-0 voor, pas in de laatste tien minuten deden de bezoekers iets terug. "Tot de 2-0 domineerden we echt, dan maak je ook nog de 3-0 en moet je uitlopen naar een hogere uitslag. Maar dan scoren ze tegen en wordt het toch nog even spannend."

Het is jammer dat zijn ploeg in de slotfase twee doelpunten weggaf, vindt de trainer. "We maakten in de slotfase veel onnodige fouten, veel verkeerde keuzes. En dan krijg je nog twee goals tegen. Dat merk je na afloop in de kleedkamer: je feliciteert elkaar met de overwinning, maar de sfeer is toch anders dan zoals vorige week tegen VVV, toen we ruim wonnen. Ook het uitvallen van Norbert Alblas speelt daarbij natuurlijk een rol."

Alblas, de keeper van Jong Ajax, viel in de laatste minuut uit met een blessure aan zijn knie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen