Sanoma bevestigt: Champions League naar SBS

9 december 2014, 13:24   Bijgewerkt: 9 december 2014, 13:29

De Champions League is vanaf volgend seizoen te zien bij SBS. Dat heeft Sanoma, de eigenaar van de zender, bevestigd. Sanoma neemt de uitzendrechten over van de NOS, dat het meest prestigieuze clubtoernooi van Europa de afgelopen jaren uitzond. "Dit past perfect bij de ambities van SBS/Sanoma als grootste mediabedrijf van Nederland", concludeert Luc Peeters, COO Broadcasting van SBS, tevreden.

De Champions League zal door Sanoma niet alleen worden uitgezonden via SBS, maar ook via NU.nl. "In Nederland heeft de UEFA -als tweede land ter wereld- besloten een digitaal pakket te verkopen, los van andere beschikbare rechten", zegt CEO Peter de Mönnink van Sanoma/SBS op NU.nl. "Met de diverse platforms van Sanoma betekent dit dat naast de wedstrijden op TV ook op onze digitale platforms wedstrijdbeelden te zien zullen zijn. En dat de hoogtepunten uit een wedstrijd eenvoudig 'on demand' terug te kijken zijn."

Sinds de oprichting van de Champions League was de NOS in het bezit van de uitzendrechten van het toernooi. De publieke omroep deed voor het nieuwe seizoen geen poging om de rechten te behouden, het bracht geen bod uit. De NOS gaf als toelichting dat het wegens bezuinigingen andere prioriteiten moest stellen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen