Groep A: Juventus door, Olympiakos sluit af als derde

Ger
9 december 2014, 22:40   Bijgewerkt: 9 december 2014, 23:15

Juventus heeft zich in navolging van Atlético Madrid geplaatst voor de knock-outfase van de Champions League. De Italiaanse topclub had tegen de verliezend finalist van vorig seizoen aan een doelpuntloos gelijkspel voldoende.

Met het scenario van een salonremise werd vooraf al rekening gehouden. Alleen bij een nederlaag van Juventus zou de tweede plaats in de poule nog kunnen worden overgenomen door Olympiakos Piraeus. De Oude Dame was op eigen veld de dominerende partij, maar veel gevaarlijke momenten leverde dat niet op. Veel verder dan een gevaarlijke vrije trap van Andrea Pirlo en een goede schietkans voor Fernando Llorente kwam Juventus niet.

De Grieken deden in de andere wedstrijd hun plicht door het Zweedse Malmö FF met 4-2 te verslaan. Olympiakos kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via David Fuster. Na de pauze maakte Simon Kron de 1-1. Alejandro Domínguez liet het thuispubliek vervolgens opnieuw juichen, maar Malmö kwam wederom terug. Oud-Ajacied Markus Rosenberg scoorde de 2-2. Dankzij goals van Kostas Mitroglu en de ingevallen Ibrahim Afellay zegevierde Olympiakos alsnog.

De werkgever van de Oranje-international moet zich na de winterstop ondanks een uitstekende totaalbalans van negen punten tevreden stellen met een 'degradatie' naar de Europa League. Voor Malmö is Europees voetbal dit seizoen ten einde gekomen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen