Groep D: Dortmund eerste, Arsenal pijnigt Galatasaray

Ger
9 december 2014, 23:10   Bijgewerkt: 9 december 2014, 23:45

Borussia Dortmund is dit seizoen een ploeg met twee gezichten. De club van trainer Jürgen Klopp draait in de Bundesliga uiterst moeizaam, maar in de Champions League is er allerminst reden tot klagen. De Duitsers gaan zelfs als groepswinnaar naar de achtste finales.

De thuiswedstrijd tegen Anderlecht leverde echter geen overwinning op. Ciro Immobile tekende na bijna een uur spelen voor de openingstreffer, maar dat bleek niet voldoende voor een driepunter. Anderlecht, dat al zeker was van een vervolg in de Europa League, kwam op gelijke hoogte via Aleksandar Mitrovic.

Arsenal zat snel op rozen tegen het al uitgeschakelde Galatasaray. De ploeg van manager Arsene Wenger kwam in de derde minuut op voorsprong via Lukas Podolski. De marge werd na ruim tien minuten op twee doelpunten gezet. Aaron Ramsey, die bij de openingstreffer nog de rol van aangever voor zijn rekening had genomen, gaf nu zelf de beslissende tik.

Daarmee was de ellende voor Galatasaray nog niet ten einde. Nog binnen het eerste half uur tilde Ramsey de score met een fraaie knal naar 0-3. Basisspeler Wesley Sneijder deed vlak voor tijd nog iets terug middels een schitterende vrije trap, maar het slotakkoord was toch voor Arsenal. Met zijn tweede van de avond bracht Podolski de eindstand op 1-4.

Arsenal gaat als nummer twee door naar de achtste finales van de Champions League. Galatasaray verlaat het Europese podium met slechts één puntje. Bovendien incasseerde de club van Sneijder in zes groepsduels maar liefst negentien tegentreffers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen