Feyenoord besluit eind januari na berekening over Kuip

10 december 2014, 11:34

Feyenoord neemt eind januari een besluit over de vernieuwbouw van De Kuip, dat door Feijenoord Founders Consortium (BAM) gebeurt. De club neemt de komende tijd de laatste ideeën van BAM in overweging en gaat op basis van een grondige berekening inschatten in hoeverre de voorgestelde plannen financieel te realiseren zijn. De club uit Rotterdam-Zuid wil niet dat de bouwactiviteiten een negatieve invloed uitoefenen op de begroting en daarmee indirect de sportieve prestaties van de club

In mei 2014 besloot Feyenoord tot het einde van het jaar met FFC/BAM verder te werken aan de plannen tot vernieuwbouw van De Kuip. Aan de totale bouwsom zou een maximum van 200 miljoen euro zitten en Feyenoord wil deze grens absoluut niet overschrijden. BAM moest echter wijzigingen inpassen in de eerder voorgestelde constructie en het beschikbaar gestelde bedrag lijkt daardoor overschreden te worden. De voetbaltempel moet gemoderniseerd en uitgebreid worden.

De stuurgroep is bezig om de plannen dusdanig af te stemmen zodat de verbouwing binnen het budget te realiseren valt. Het project heeft wat vertraging opgelopen door de mutaties, wat ex-Verkenner Hans Vervat 'jammer, maar verstandig en noodzakelijk' vindt. "Dit project is voor zowel Feyenoord als de stad te belangrijk om het risico te lopen dat je een overhaast besluit neemt. Hetgeen BAM nu op tafel heeft gelegd is het beste dat ze kunnen leveren. Ook voor BAM gaat zorgvuldigheid boven snelheid. Met die wetenschap gaan we nu doorrekenen of dit een haalbare kaart is en of hetgeen nu voorligt inderdaad de beste huisvestingsoplossing voor Feyenoord is."

"Alles draait daarbij om de vraag of Feyenoord hiermee inderdaad financieel de beste stap kan zetten, die nodig is om de komende jaren en decennia een topploeg in het mooiste stadion te kunnen blijven. Daar doen we het immers allemaal voor", aldus Vervat.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen