Coach trots op Basel: "Blijven geschiedenis schrijven"

10 december 2014, 13:17

Voor een club uit een relatief kleine competitie, de Zwitserse, blijft FC Basel sensationeel presteren op het allerhoogste niveau. Voor de tweede keer in drie jaar bereikte de ploeg dinsdag de laatste zestien van de Champions League. Dat deed het door Liverpool op Anfield Road van winst af te houden: 1-1.

Paulo Sousa, de trainer van de kampioen van Zwitserland, is trots op zijn ploeg. "Voor mij, mijn spelers en vooral de spelers, is het prachtig om geschiedenis te blijven schrijven voor deze fantastische club. Deze prestaties geven aan dat we als club op de goede weg zijn. Op dit podium willen we actief zijn en presteren, zoals in deze wedstrijd. Het is niet eenvoudig om overeind te blijven tegen Liverpool, een historische club met spelers van wereldklasse en een briljante coach. Maar onze tactiek was perfect en mijn spelers hebben volwassenheid getoond. Ik ben ontzettend trots op de manier waarop het team heeft gepresteerd."

De euforie na afloop van de wedstrijd was groot, geeft Sousa toe. "In de kleedkamer heerste blijdschap, geluk. Zeker omdat we dit verdiend hebben. Mijn spelers mogen best even genieten van dit geweldige moment."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen