Hadouir maakt WK-debuut: "Zo'n kans krijg je maar één keer"

10 december 2014, 15:56

Wie een jaar geleden tegen Anouar Hadouir had gezegd dat hij het WK zou spelen, was ongetwijfeld voor gek verklaard. Maar toch is het zo, want met zijn nieuwe club Moghreb Tétouan neemt de 32-jarige oud-speler van onder meer NAC Breda, Willem II en Roda JC deel aan het WK voor clubs in Marokko.

Met Moghreb Athletic Tétouan speelt Hadouir vandaag (woensdag) in de eerste ronde van het WK tegen Auckland City uit Nieuw-Zeeland. Tétouan mag deelnemen aan het toernooi als kampioen van het gastland en Hadouir had dat al in zijn hoofd toen hij in de zomer tekende. "De deelname aan het WK speelde een grote rol bij mijn keuze. Zo'n kans krijg je maar één keer in je leven", zegt hij op de website van Voetbal International.

Volgens Hadouir leeft het WK 'gigantisch' bij Tétouan. "Sinds het kampioenschap is behaald, gaat het er al over. Die titel is goed gevierd hier. Het was een enorme puinhoop. Op de laatste speeldag gebeurde het pas, nadat de voorlaatste wedstrijd nog met 5-0 van de nummer twee was verloren", weet hij. Hadouir hoopt op een stunt op het WK. "We zijn zaterdag al naar Rabat gegaan. Vergeet niet dat Raja Casablanca als kampioen van Marokko vorig jaar plotseling de finale haalde. Ze wonnen drie wedstrijden en verloren in de finale van Bayern München. Dat was een grootse prestatie, dat willen ze bij Moghreb stiekem ook. Ze weten dat het moeilijk is. Wij focussen ons volledig op Auckland City. De supporters smeken dat we winnen, want dan spelen we er nog één."

"Het wordt een onvergetelijke ervaring", blikt hij vooruit op het wereldkampioenschap. "Ik ben niet zo van het shirtjes ruilen. Niet op het veld in ieder geval, misschien in de kleedkamer. De herinnering aan het meespelen op dit niveau is me meer waard. Ik kan altijd nog een schop uitdelen, dan zal ik ook herinnerd worden, haha."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen