Vermeer wil met Feyenoord terug naar Champions League

10 december 2014, 16:14

Wedstrijden zoals tegen Sevilla, twee weken geleden in de Kuip, zijn prachtig. Maar Kenneth Vermeer, de keeper van Feyenoord, weet uit ervaring dat de Champions League nog mooier is dan de Europa League. Als doelman van Ajax speelde hij in het miljoenenbal, een podium dat hij ook met zijn nieuwe club wil bereiken.

In gesprek met Metro geeft de 28-jarige Vermeer toe dat hij een klein beetje heimwee heeft naar de Champions League. "Missen is een groot woord, maar het is natuurlijk wel mooi om die hymne te horen. De Champions League is nu eenmaal het allerhoogste voor een voetballer. Het zou mooi zijn als ik er met Feyenoord kan terugkeren. Dat zou goed voor de spelers en de club zijn, hopelijk kunnen we daar naartoe groeien. In de Europa League hebben we in ieder geval geleerd dat er in zulke toernooien maar één wet is: winnen om te overleven. Je kunt wel mooi voetbal spelen, maar als je verliest heb je daar helemaal niets aan", weet hij.

Met Feyenoord is Vermeer dit seizoen al zeker van de volgende ronde van de EL. Toch gaat de ploeg ook in de laatste wedstrijd, uit bij Standard Luik, voor de winst. "We leven niet anders toe naar deze wedstrijd, omdat we ons al geplaatst hebben voor de volgende ronde. Nee, wij willen onze koppositie verdedigen. Standard bevindt zich niet in een heel goede fase, dus zij willen er alles aan doen om voor eigen publiek te winnen. Maar ook wij gaan vol voor de winst. Voor het Nederlandse voetbal is het belangrijk dat we punten pakken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen