Europa League ook tussen 2015 en 2018 bij RTL

11 december 2014, 13:05

De wedstrijden in de Europa League zijn ook de komende jaren te zien bij RTL. De commerciële omroep heeft de rechten van het toernooi voor de periode tussen 2015 en 2018 verworven. Eerder deze week tastte de zender in het duister bij de Champions League-uitzendrechten.

De rechten van het miljoenenbal gingen naar SBS. "Wij feliciteren SBS en Sanoma met het binnenhalen van de UEFA Champions League en zijn zeer tevreden met het behouden van de UEFA Europa League-rechten", stelt programmadirecteur Marco Louwerens van RTL7 tegen het ANP.

Zowel de live-wedstrijden als de samenvattingen blijven uitgezonden worden op de tv-zender RTL7 en online op RTL XL. Zodoende blijft de huidige constructie intact. RTL heeft sinds 2009 de rechten van de EL. De finale tussen Benfica en Chelsea in 2013 trok met 1,9 miljoen mensen de meeste kijkers.

Ajax, PSV en Feyenoord spelen na de winter in Europa League-verband. Aangezien er drie wedstrijden over twee tijdstippen verdeeld worden, dient RTL in de uitzending een keuze te maken voor twee van de drie clubs.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen