Stevens wil agressiviteit en slimheid zien: "Stand liegt niet"

11 december 2014, 16:35

Huub Stevens begon aan zijn tweede periode bij VfB Stuttgart met een riante 1-4 uitzege bij SC Freiburg, maar kwam vorig weekend van een koude kermis thuis. De Nederlandse coach kreeg zijn oude club Schalke 04 op visite, maar dit was geen vrolijke weerzien voor hem. Die Schwaben gingen met 0-4 ten onder. Komende zaterdag wil de ploeg haar status als hekkensluiter in de Bundesliga kwijtraken, als het op bezoek gaat bij FSV Mainz 05.

"De stand liegt niet", doelt Stevens tegenover de sportkrant Kicker op de laatste plaats van Stuttgart. Zeker niet als de eerste seizoenshelft al bijna ten einde is gekomen, zou de 61-jarige coach wel denken. Na veertien wedstrijden staat zijn ploeg op slechts twaalf punten. Vorig jaar wist hij ternauwernood degradatie af te wenden met Stuttgart en er moet volgens hem heel wat gebeuren om dat dit jaar weer te bewerkstelligen.

Stevens weet wat de ploeg zich te doen staat. "We moeten agressief spelen en slim zijn", zegt de oefenmeester, die eerder aangaf dat Stuttgart genoeg kwaliteit heeft om uit de onderste regionen te geraken. "Maar ik kan niet te veel veranderen op korte termijn", aldus Stevens.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen