Unieke periodetitel lonkt voor Almere City: "Het leeft enorm"

12 december 2014, 11:57   Bijgewerkt: 12 december 2014, 13:48

De topper tussen Roda JC en NEC is vanavond (vrijdag) de blikvanger in de Jupiler League, maar de meeste aandacht zou misschien wel moeten uitgaan naar Almere City FC. De ploeg uit Flevoland kroont zich bij een zege op Jong PSV tot winnaar van de tweede periode, een unieke prestatie in de clubhistorie.

Voor trainer Fred Grim is de lonkende periodetitel de bevestiging dat zijn ploeg op de goede weg is. "De manier waarop we de afgelopen weken hebben gespeeld, geeft vertrouwen voor de toekomst. We spelen verzorgd voetbal en we hebben de juiste mentaliteit getoond om wedstrijden in winst om te zetten. Hopelijk kunnen we dat vanavond bekronen met een periodetitel", zegt de oud-keeper op de website van zijn management.

De goede prestaties van Almere zijn opvallend, want de ploeg eindigde nooit hoger dan dertiende in de Jupiler League. "De strijd om de periode leeft enorm in Almere. We reizen met een goed gevoel af naar PSV en zullen ook in Eindhoven ons eigen spel spelen. Het zou mooi zijn als we de tweede periode binnen kunnen halen. Maar mocht dat onverhoopt niet lukken, dan weten we toch zeker dat we op de goede weg zijn. We moeten ons door een eventuele tegenslag niet uit het veld laten slaan. Want er is een stijgende lijn in ons spel te zien. De meeste spelers zijn ook duidelijk gegroeid in hun ontwikkeling.  Dat is ook voor een trainer mooi om te constateren."

Mocht Almere City niet winnen van Jong PSV, dan kan Roda JC Kerkrade met de periodetitel aan de haal gaan. Voorwaarde is dan wel dat de Limburgers een goed resultaat behalen in de topper tegen NEC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen