Courtois: "Verdien het om Sportman van 2014 te worden"

12 december 2014, 12:29

Dat Thibaut Courtois tot de beste keepers ter wereld behoort, daarover is vriend en vijand het wel eens. Maar de doelman van Chelsea kan deze week nog een bijzondere onderscheiding in de wacht slepen, hij is namelijk genomineerd voor de titel Sportman van het Jaar in België. En Courtois zou het niet meer dan terecht vinden als hij die prijs ook daadwerkelijk krijgt, laat hij weten in een interview met Sportwereld.

Of hij gaat winnen, durft Courtois niet te zeggen. "Nog even afwachten. Al heb ik een heel mooi jaar achter de rug, natuurlijk. Kampioen met Atlético, Champions League-finale, een redelijk goed WK, met de reddingen die ik moest doen. En nu bij Chelsea ook goed begonnen: ik zou die trofee verdienen, vind ik. Maar dat voetbal een teamsport is, is voor zo'n individuele trofee geen voordeel. Ik weet niet hoe journalisten stemmen."

Courtois lijkt duidelijk meer onder de indruk van zijn eigen prestaties, dan van de verrichtingen van concurrenten David Goffin (tennis) en Bart Swings (schaatsen/skeeleren). "Swings heeft wel een aantal medailles behaald, maar het skeeleren was beter dan het schaatsen. En al zou ik de keuze voor Goffin ook wel kunnen begrijpen en zijn z'n twee ATP-zeges ook best mooi, op de Grand Slam-toernooien was het toch niet zo groots."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen