Van den Brom: "Bibberen of genieten in de Kuip"

12 december 2014, 13:40

Voor het vernieuwde en jonge AZ staat zondag een mooie krachtproef op het programma. De ploeg moet naar Rotterdam-Zuid voor een wedstrijd tegen Feyenoord, dat evenals AZ in uitstekende vorm steekt. Coach John van den Brom vindt het interessant hoe zijn spelers het ervanaf gaan brengen in de Kuip.

"Ik ben benieuwd hoe mijn team zich manifesteert in De Kuip. Het is een mooi stadion met een fanatiek publiek. Spelers kunnen twee dingen doen: bibberen of genieten", zegt de coach op de officiële website van de ploeg uit Alkmaar. "Ik ben niet bang voor Kuipvrees bij mijn spelers. Met die suggestie doe je ze tekort. Jongens als Wesley Hoedt, Thom Haye, Muamer Tankovic en Dabney dos Santos zijn ontzettend talentvol. Ze moeten genieten van een wedstrijd; het zien als een mooie belevenis waar ze zich weer kunnen laten zien."

Van den Brom is onder de indruk van Feyenoord, maar ziet ook kansen voor zijn ploeg. "Feyenoord zit in een flow, maar wij doen het ook uitstekend. De laatste vier wedstrijden hebben we gewonnen, zonder tegendoelpunt. We willen het in De Kuip weer laten zien. We zullen de ruimtes moeten benutten die een goed voetballend team als Feyenoord altijd weggeeft. Dat is ook een beetje ons gewenste spel. Mijn spelers raken niet snel in paniek. We kunnen altijd terugvallen op vastigheden in ons spelidee, dat we al weken achter elkaar hanteren."

Markus Henriksen (blessure) en de geschorste Mattias Johansson ontbreken in de wedstrijdselectie. "Op de positie van Johansson na, ga ik mijn elftal niet wijzigen. Ik ben er al uit wie Johansson gaat vervangen, maar dat vertel ik de spelers eerst. We hebben genoeg opties. Ik zit niet in nood", aldus de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen