AZ bindt jeugdinternational: "Rechterspits met drang naar doel"

12 december 2014, 15:55

AZ heeft goede zaken gedaan met het oog op de toekomst. De ploeg uit Alkmaar bereikte vrijdag met Robin Schouten overeenstemming over een contract tot de zomer van 2017. De pas 16-jarige speler maakt deel uit van Oranje onder 17 en wordt gezien als één van de grootste talenten van AZ.

"We zijn erg blij dat we Robin Schouten hebben gecontracteerd", zegt directeur voetbalzaken Earnest Stewart op de site van zijn club. "Robin is een zelfbewuste jongen, die continu bezig is om het beste uit zichzelf te halen. Zowel op als naast het veld stelt hij hoge eisen aan zichzelf en aan zijn omgeving. Erg knap."

"Robin is een rechterspits met drang naar het doel", zegt hij over de speler uit de Noord-Hollandse Heiloo, die zes jaar geleden opgenomen werd in de AZ-opleiding. "Hij heeft enorm veel snelheid en is fysiek ijzersterk. Wij hopen dat zijn ontwikkeling op de huidige manier doorzet, zodat hij straks ook in het eerste elftal kan debuteren. Voor het AZ-publiek is het mooi dat er weer een talentvolle jongen uit de regio is vastgelegd."

Schouten speelt in AZ onder 17, maar krijgt al regelmatig speeltijd in de ploeg tot negentien jaar.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen