Heracles en Dordrecht delen de punten in degradatieduel

Jw
12 december 2014, 21:55   Bijgewerkt: 12 december 2014, 22:17

Heracles Almelo en FC Dordrecht hebben vrijdagavond de zestiende speelronde in de Eredivisie met een gelijkspel (1-1) geopend. De degradatiekandidaten schieten beiden weinig op met het punt. Ryan Koolwijk en Oussama Tannane (strafschop) verzorgden de doelpunten.

Hoewel deze tactiek wat behoudender is, kwam FC Dordrecht razendsnel op voorsprong is. Ryan Koolwijk dook op voor het doel van Heracles Almelo en schoot de bal via twee Heraclieden achter de kansloze doelman Dennis Telgenkamp. Bij de thuisploeg namen de frustraties na de vroege tegengoal al snel toe. Zo ruziede verdediger Mike te Wierik opzichtig met zijn trainer John Stegeman. Voorin lukte het ook niet bij Heracles. De thuisploeg werd nauwelijks gevaarlijk.

FC Dordrecht ging zodoende rusten met een voorsprong. Dat zal ongetwijfeld even wennen zijn geweest voor de Schapenkoppen, want dat gebeurde nog niet eerder dit seizoen. FC Dordrecht was er niet van onder de indruk. In de tweede helft gingen de bezoekers op dezelfde wijze door. Achterin stond het in tegenstelling tot veel andere duels dit seizoen als een huis.

In de slotfase golfde het spel op en neer. Avdic kreeg een aardige kans, maar treuzelde te lang. Aan de andere kant redde Telgenkamp met de voet op een schot van Rick ten Voorde. Even later mocht FC Dordrecht zich benadeeld voelen. Joris van Overeem wilde in het strafschopgebied uithalen, maar werd van achteren gehaakt. Scheidsrechter Kuipers vond dit, tot woede van FC Dordrecht, geen strafschop. Daardoor moesten beide degradatiekandidaten het doen met een punt. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen