Hoffenheim wint duel der subtoppers van Frankfurt

12 december 2014, 22:44

1899 Hoffenheim heeft zichzelf vrijdagavond een uitstekende dienst bewezen in de Bundesliga. Het elftal van Markus Gisdol was in de eigen WIRSOL Rhein-Neckar-Arena met 3-2 te sterk voor concurrent Eintracht Frankfurt, dat daardoor gepasseerd werd op de ranglijst. Hoffenheim is nu de nummer zeven en staat twee punten voor op Frankfurt, dat de achtste stek bezet.

Hoewel de overwinning van Hoffenheim pas in de laatste minuten tot stand kwam, was deze wel verdiend te noemen. Roberto Firmino was de gevierde man bij de thuisploeg. Hij kroonde zich vijf minuten voor tijd tot matchwinner. In de eerste helft had Hoffenheim tot twee keer toe een voorsprong weggeven.

Kevin Volland zette Hoffenheim op slag van rust op een 1-0 voorsprong, na een fraaie counteraanval en een prachtpass van Firmino. Stefan Aignar herstelde het evenwicht vervolgens namens Frankfurt. Dat deed Haris Seferovic ook - de Zwitser maakte zijn zesde van het seizoen - na de 2-1 van Adam Szalai. Uiteindelijk hadden de bezoekers hier dus weinig aan.