Bayern na rust langs Augsburg, Schalke en Dortmund onderuit

13 december 2014, 17:28   Bijgewerkt: 13 december 2014, 17:55

FC Augsburg staat knap derde in de Bundesliga, maar moest vanmiddag (zaterdag) wel meerdere erkennen in Bayern München: 0-4. De ploeg van aanvoerder Paul Verhaegh kon de landskampioen alleen in de eerste helft bijhouden. Na de pauze nam de equipe van Pep Guardiola afstand, mede door twee goals van Arjen Robben. Schalke 04 verloor in eigen huis verrassend met 1-2 van promovendus 1. FC Köln, terwijl Borussia Dortmund niet opgewassen bleek tegen Nederlands getinte Hertha BSC: 1-0.

In de 68ste minuut pikte ook spits Robert Lewandowski zijn goaltje mee. De aanvaller pegelde hard raak in de korte hoek. Het duel was toen uiteraard al lang beslist, maar Robben was nog niet verzadigd. Na een prima actie vanaf rechts schoof de international het speeltuig in de 71ste minuut in de korte hoek: 0-4. Door de ruime zege mag Bayern zich nu al Herbstmeister noemen.

Borussia Dortmund blijft maar aanmodderen in de Bundesliga. Vanmiddag verloor het op bezoek in hoofdstad Berlijn met 1-0 van Hertha BSC. Beide clubs hadden voor aanvang van de vijftiende speelronde evenveel punten. Nota bene Julian Schieber, oud-speler van Dortmund, maakte de enige treffer voor de formatie van Jos Luhukay.

Hamburger SV sleepte een puntje uit het vuur op visite bij SC Freiburg: 0-0. Rafael van der Vaart werd na 65 minuten gewisseld. Werder Bremen en Hannover 96 maakten er een spektakelstuk van. In Bremen eindigde de ontmoeting in 3-3.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen