Tadic schlemiel bij Southampton, top-twee boekt zege

13 december 2014, 18:13   Bijgewerkt: 13 december 2014, 20:47

Ronald Koeman heeft met Southampton de vierde nederlaag op rij geleden in de Premier League. De Nederlandse manager zag zijn elftal zaterdag met 1-0 onderuit gaan bij laagvlieger Burnley FC. Dusan Tadic was met een gemiste penalty de schlemiel bij Southampton. Koploper Chelsea vloerde Hull City met 2-0, achtervolger Manchester City won met 0-1 bij Leicester City.

Tadic mocht na een uur spelen, bij een 0-0 stand, aanleggen voor een strafschop na een overtreding van George Boyd op Ryan Bertrand. Burnley-keeper Tom Heaton kwam als winnaar uit de strijd. De sluitpost tikte de inzet van Tadic naast het doel. Ruim tien minuten later was het feest voor de thuisclub compleet dankzij de 1-0 van Ashley Barnes, weliswaar enigszins tegen de verhoudingen in. De Oostenrijker scoorde met een van richting veranderd schot. Southampton probeerde daarna nog wel de gelijkmaker te forceren, maar had geen succes in de afwerking.

Titelkandidaten Chelsea en Manchester City maakten geen fout. De Londenaren wonnen aan de hand van Eden Hazard op het eigen Stamford Bridge met 2-0 van Hull City. De Belg kopte in de zevende minuut fraai de 1-0 tegen de touwen en verrichtte in de 68ste minuut het voorbereidende werk bij de 2-0 van Diego Costa, diens twaalfde treffer van het seizoen. Acht minuten voor de beslissende goal waren de gasten uit Hull met tien man komen te staan. Tom Huddlestone incasseerde een directe rode kaart voor een tackle op Filipe Luis. Uitgerekend Chelsea-icoon Frank Lampard bezorgde Manchester City drie punten bij Leicester City. De middenvelder maakte vijf minuten voor rust het verschil op aangeven van Samir Nasri.

Door de resultaten blijft het verschil tussen lijstaanvoerder Chelsea en nummer twee Manchester City drie punten, 39 om 36. Manchester United bezet met 28 punten de derde plek, maar de equipe van Louis van Gaal speelt zondag nog thuis tegen Liverpool. Ook het verrassende West Ham United heeft 28 punten, na een 1-1 gelijkspel bij Sunderland. Southampton staat met 26 punten vijfde. Arsenal en Newcastle United hebben later op de avond de kans om op gelijke hoogte te komen. Beide teams staan dan tegenover elkaar in het Emirates Stadium in Londen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen