'Avondje NAC' brengt Heerenveen verlangde zege

13 december 2014, 20:22   Bijgewerkt: 13 december 2014, 20:57

In Friesland zal de opluchting groot zijn na de 2-0 zege op NAC Breda zaterdagavond. De spelers probeerden de afgelopen periode zichzelf moed in te blijven praten na telkens weer een wedstrijd te hebben afgesloten zonder zege. Uiteindelijk is er na een reeks van acht duels zonder drie punten een einde gekomen aan de negatieve periode voor SC Heerenveen. Het 'Avondje NAC' was niet besteed aan de thuisploeg, maar wel aan Heerenveen-spits Mark Uth.

Het Rat Verlegh Stadion was het decor voor een wedstrijd waarin twee ploegen tegenover elkaar stonden die met een moeilijke fase te maken hebben. NAC bevindt zich namelijk in de degradatiezone en Heerenveen had al acht wedstrijden op rij niet meer gewonnen. Vooral bij de thuisploeg werd goed duidelijk dat het de selectie aan de nodige kwaliteit ontbreekt. Heerenveen dwong de overwinning juist af door redelijk positiespel te spelen en rustig te blijven.

Bij het elftal van NAC-trainer Erik Hellemons ontbrak het aan een echte leider die het elftal bij de hand kan nemen in lastige fases. De Kamps is daar nog te jong voor en ook Erik Falkenburg kan zijn stempel niet drukken. Het is dan ook niet voor niets dat Demy de Zeeuw de kans krijgt om een contract af te dwingen bij de Eredivisie-club. Met zijn ervaring zou hij in staat moeten zijn de spelers op het veld beter neer te zetten en terecht te wijzen.

NAC komt ook na zaterdagavond niet van de zeventiende plek af. Heerenveen weet eindelijk weer wat winnen is en sluipt daardoor het linkerrijtje binnen. De laatste zege dateerde van eind september in eigen huis tegen PSV. Het kan zich nu weer gaan richten op een plek voor de play-offs om Europees voetbal. Vooralsnog is het niet gedaan met de onrust bij NAC.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen