Cambuur langs Go Ahead in matige vertoning

13 december 2014, 22:47   Bijgewerkt: 14 december 2014, 01:38

SC Cambuur heeft in Deventer drie belangrijke punten gepakt. Go Ahead Eagles werd met 1-2 verslagen, mede dankzij een prachtige goal van Albert Rusnák. De Slowaak schoot de bal van grote afstand in de goal en besliste daarmee het duel, dat over het algemeen niet best was. Pas vlak voor het laatste fluitsignaal deed Go Ahead wat terug, via Deniz Turuc. Hij schoot een vrije trap binnen, maar dat was gelijk de laatste actie van de wedstrijd.

De eerste helft viel flink tegen. Beide ploegen kwamen er niet goed uit en alhoewel Cambuur iets beter was, waren er weinig kansen voor rust. Wel scoorde de ploeg uit Leeuwarden, via Martijn Barto. Hij kopte een verlengde bal van Ogbeche in, na een corner. Sander Duits probeerde de bal met zijn hand nog uit de goal te houden, maar gelukkig voor hem deed hij dat achter de doellijn.Go Ahead liet aan de andere kant weinig tot niets zien.

Het bleef lang 0-1, tot Albert Rusnák eens besloot van afstand te schieten. Met een prachtige trap schoot hij raak achter doelman Van der Hart, die de zwabberende bal niet kon tegenhouden. Met zijn goal besliste Rusnák de wedstrijd. Go Ahead toonde wel inzet en kreeg nog twee aardige kansen via Turuc en De Sa, maar ondanks de steun van het publiek en een rake vrije trap van Turuc moest de ploeg uit Deventer genoegen nemen met een nederlaag.