Cruz Azul ten koste van Castelen tegen Real Madrid

13 december 2014, 23:12   Bijgewerkt: 13 december 2014, 23:49

Cruz Azul is volgende week de tegenstander van Real Madrid in de halve eindstrijd van het WK voor clubs in Marokko. De Mexicaanse equipe was zaterdag in de kwartfinale te sterk voor het Australische Western Sydney Wanderers. Er werd na verlenging met 3-1 gewonnen in Rabat.

Cruz Azul moest zich van een achterstand terug knokken. Western Sydney Wanderers, met Romeo Castelen in de basis, kwam in de 65ste minuut op voorsprong via Iacopo La Rocca. In de 89ste minuut, tien minuten nadat Castelen naar de kant was gehaald bij de winnaar van de Aziatische Champions League, kwam Cruz Azul langszij. Gerardo Torrado benutte een penalty. De Australiërs stonden toen al een tijdje met tien man, nadat verdediger Matthew Spiranovic zijn tweede gele kaart had geïncasseerd.

In de twaalfde minuut van de verlenging kreeg ook de andere centrumverdediger van Western Sydney Wanderers, Nikolai Topor-Stanley, zijn tweede gele kaart. Met twee man meer maakte Cruz Azul uiteindelijk het verschil. Hugo Mariano Pavone en opnieuw Torrado vanaf elf meter waren trefzeker voor de kampioen van Noord- en Midden-Amerika.

Auckland City speelde zich ook bij de laatste vier. Dat deed de kampioen van Oceanië ten koste van het Algerijnse ES Sétif: 0-1. John Irving kroonde zich met een doelpunt in de 52ste minuut tot matchwinner. Auckland City speelt komende woensdag in de halve finale tegen San Lorenzo (Arg), een dag eerder nemen Real Madrid en Cruz Azul het tegen elkaar op.