Bergkamp beste international van laatste 25 jaar

14 december 2014, 00:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dennis Bergkamp is verkozen tot beste Oranje-international van de laatste 25 jaar. De 45-jarige Amsterdammer kreeg van het publiek en de ex-internationals van het Elftal van de Eeuw de voorkeur boven Frank de Boer, Ronald Koeman, Phillip Cocu en Giovanni van Bronckhorst.

Bergkamp krijgt voor zijn uitverkiezing een bronzen standbeeld in de Oranje Eregalerij voor het KNVB Bondsbureau in Zeist. Hij is de dertiende persoon die op deze manier wordt onderscheiden, na de spelers van het Elftal van de Eeuw en trainer Rinus Michels.

"Alle vijf genomineerde ex-internationals zijn op basis van hun verdienste voor het Nederlands voetbal een standbeeld waard", zegt bondsvoorzitter Michael van Praag op de KNVB-website. "Dennis Bergkamp was een voetballer met een fabelachtige techniek, had altijd oog voor de steekpass en was de meester van de stiftbal. Het Nederlands publiek heeft veel genoten van zijn wedstrijden in Oranje. Hij past daardoor voortreffelijk bij de andere ex-internationals in de Oranje Eregalerij."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen