PSV beleeft zorgeloze middag tegen FC Twente

14 december 2014, 16:21

Twee uur nadat Ajax de koppositie in de Eredivisie overgenomen had, heeft PSV zich weer bovenaan de ranglijst genesteld. In eigen huis had de ploeg uit Eindhoven opvallend weinig moeite met FC Twente, dat de aansluiting met de bovenste ploegen nu definitief verloren lijkt te hebben. De achterstand op koploper PSV, dat bovendien een duel minder speelde, is door de nederlaag opgelopen tot twaalf punten.

Door de winst op FC Twente is PSV goed begonnen aan een door coach Phillip Cocu als zeer belangrijk bestempelde week. Woensdag komt Feyenoord naar het Philips Stadion, waarna de eerste seizoenshelft volgend weekend wordt afgesloten met een thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles. Komt PSV ook die duels goed door, dan gaat de ploeg als winterkampioen de winterstop in en lonkt er iets moois in 2015.

FC Twente, met de debuterende Sonny Stevens onder de lat, deed qua spel weinig onder voor PSV, maar sprong minder zorgvuldig om met de spaarzame kansen die het kreeg. Bij een stand van 0-0 had Torgeir Børven de score kunnen of eigenlijk moeten openen, maar hij vond PSV-keeper Jeroen Zoet op zijn weg.

Dat FC Twente er geen wedstrijd meer van kon of wilde maken, kwam PSV prima uit. De ploeg had de punten binnen en kon zo de krachten zelfs nog enigszins sparen, met het oog op de thuiswedstrijd tegen Feyenoord van komende woensdag. Deel één van het drieluik tot de feestdagen is goed afgesloten door de ploeg uit Eindhoven, tegen de Rotterdammers volgt het belangrijke tweede deel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen